"Je krijgt er nooit genoeg van."

Vraag & Antwoord

Antwoord op veelgestelde vragen

Hier leest u het antwoord op de meest gestelde vragen. Hebt u andere vragen over waddenzeilen met de Senta? Mail schipper Jan Christiaansen of bel 06 54660111.

Stel dat het stormt

De Senta kan onder vrijwel alle weersomstandigheden veilig varen. Er is altijd wel een mooie en toch rustige route te bedenken. We zorgen er altijd voor dat iedereen zich veilig voelt en geniet van een prettige en ontspannen tocht. 

Hoe zit het met het milieu?

We hebben een schoon schip. De motor is modern en zuinig (nog liever zeilen we!) en iedere afvoer is aangesloten op de vuilwatertank. Verder werken we zoveel mogelijk met milieuvriendelijke materialen en schoonmaakmiddelen. We doen dat niet omdat het moet, maar omdat we houden van de natuur en de Wadden.

En als we volledig verzorgd willen worden

Dat kan ook. Wij bedenken dan het menu, doen de boodschappen en zorgen voor alle maaltijden. Natuurlijk doen we dat in goed overleg en tegen een redelijke meerprijs.

Mogen we eigen boodschappen meenemen en zelf koken

Natuurlijk. De prijs van de Senta is exclusief eten en drinken. Het is een goed gebruik dat de schipper en de maat met de groep mee-eten. Dus reken op twee personen extra.

Is er altijd een schipper aan boord?

Ja, de Senta wordt alleen verhuurd met schipper. Het voordeel is dat er veel deskundigheid en ervaring aan boord is. Omdat de schipper en de maat aan boord een eigen ruimte hebben, heeft iedereen voldoende privacy.

Waarom zeilt de Senta beter dan veel andere schepen

Veel charterschepen hebben een verleden als vrachtschip. De Senta is als zeiljacht gebouwd. Het casco is afgeleid van een voormalig vissersschip. Dat merk je direct. Het schip zeilt prettig en is heerlijk stabiel.

Kunnen we droogvallen?

Ja, dat lukt vrijwel altijd. Ook hiervoor geldt dat het op een gunstig moment laagwater moet zijn. Droogvallen vraagt wel veel tijd. Bij kortere tochten is varen met laag water soms aantrekkelijker. We varen dan tussen hoge zandbanken met veel vogels en zeehonden.

Wat is het vaargebied van de Senta

Het Lauwersmeer en het oostelijk deel van de Wadden (bijvoorbeeld  Ameland, Schiermonnikoog, Siemondszand, Noordpolderzijl.) Bij langere tochten zeilen we, afhankelijk van de windverwachting, naar het westelijk waddengebied met het IJsselmeer of naar het Duitse Wad. De Senta kan bij stabiel weer ook prima op zee varen. 

Met hoeveel mensen kunnen we terecht op de Senta

Voor een dagtocht is het maximum veertien personen. Voor meerdaagse tochten is het maximum aantal gasten acht.

We willen graag naar een van de eilanden varen, kan dat?

Ja. Wel is er altijd een klein voorbehoud. Of een bestemming ook echt gehaald kan worden, hangt af van de wind en de tijden van hoog- en laagwater. De planning is daarom altijd enigszins flexibel. Samen met onze gasten maken we het vaarplan.

Kan ik een btw-factuur krijgen

Zakelijke klanten krijgen standaard een factuur waarop de btw apart is gespecificeerd. Zeilvaart 'Door de wind' is een normaal bedrijf met een inschrijving bij de Kamer van Koophandel en een btw-registratie. 

Meer vragen over waddenzeilen met de Senta? Mail schipper Jan Christiaansen of bel 06 54660111.